Kipfilet met appelzuurkool

Kipfilet met appelzuurkool

Kipfilet met appelzuurkool

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 g wijnzuurkool
1 ui
½ rode paprika
1 goudreinet
4 kipfilets
2 tl paprikapoeder
20 g boter
1 dl Cider

Bereiden


  1. Laat de zuurkool in een zeef uitlekken.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Maak de paprika schoon en snijd hem ‘en brunoise‘.
  4. Schil de appel en rasp hem grof.
  5. Wrijf de kipfilets in met paprikapoeder, zout en peper.
  6. Verhit de boter in een koekenpan.
  7. Bak de kipfilets snel bruin en neem ze uit de pan.
  8. Fruit de ui en paprika even aan in het bakvet en schep de appel en de zuurkool erdoor.
  9. Voeg de cider toe.
  10. Leg de kipfilets op de zuurkool.
  11. Smoor de zuurkool en de kipfilets met de deksel op de pan in 15 minuten zachtjes gaar.
Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus